Kvalitet framför kvantitet

Stunder finns för dig som vill ha enklare hjälp och samtidigt värdesätter ett socialt utbyte med en person som passar just dig. Tjänsten fungerar som ett komplement till äldreomsorgen alternativt som en enklare, mer kvalitativ form av hemtjänst.

Jag vill beställa på en gång!

1. Kontakt

För att kunna rekrytera en person som passar just dig behöver vi lite information. Det kan exempelvis vara en kort beskrivning av intressen eller om det finns några begränsningar som vi bör ta hänsyn till. Vi tar kontakt med dig för en vidare dialog.

2. Kvalitetssäkrad matchning

Vi påbörjar rekrytering utifrån dina behov och specifika önskemål. I processen ingår intervjuer och bakgrundskontroll. Vi på Stunder har lång erfarenhet från äldreomsorgen och av professionella rekryteringsprocesser.

3. Planering

Tillsammans planerar vi aktiviteter och upplägg som passar din vardag. Varje plan är flexibel och det finns möjlighet till RUT-avdrag. Tillsammans med ditt sällskap har ni möjlighet att ändra i planeringen efter behov.

4. Nu är vi igång

Det återkommande besöken kan börja. Som anhörig får du regelbunden återkoppling. Vi skickar en uppskattad uppdatering efter varje besök.

Välj en plan för den du älskar

Välj en plan som passar just dig. Du bestämmer själv vilka dagar och tider du önskar besök. Vid vald plan ber vi dig lämna kort information och ett fåtal kontaktuppgifter.

Vi hör av oss sedan till dig — inga krav på fullföljande.

Varannan

980 kr
245kr/h

Varannan vecka
Min 4 tim/månad
(pris efter RUT-avdrag)

Välj Varannan

Varje

1880 kr
235kr/h

Varje vecka
Min 8 tim/månad
(pris efter RUT-avdrag)

Välj Varje

Varje+

3600 kr
225kr/h

2 besök per vecka eller mer
Min 16 tim/månad
(pris efter RUT-avdrag)

Välj Varje+

Skräddarsytt

Vi gör självklart personliga anpassningar. Kontakta oss för mer information.

Kontakta oss

Har du svårt att välja en plan?

Har du frågor? Lämna dina uppgifter så återkopplar vi etc.

Vanliga frågor som kan dyka upp

Vi vill att du ska känna dig trygg med hur dina nära och kära tas hand om, så av naturliga skäl kan det dyka upp frågor. Nedan har vi samlat ett antal av vanligaste frågor som vi får i vardag.

Var finns ni?

Vi betjänar hela Sverige så var du än bor ordnar vi med ett sällskap som passar just dig.

Vilka tjänster kan ni utföra?   

I grunden är Stunder en sällskapstjänst men i den ryms många olika aktiviteter. Allt från praktisk hjälp i hemmet som att sortera, städa, diska och tvätta till att umgås, gå promenader, besöka museum eller kulturella evenemang. Vi kan även följa med till läkarbesök, frisör eller fotvård. Den stora fördelen med vårt koncept är att du får samma person som du lär känna och kan anpassa innehållet därefter.
De flesta tjänster innefattar RUT-avdrag vilket gör att du endast betalar halva arbetskostnaden. Tillsammans planerar vi ett upplägg som passar dig.

Hur säkerställer ni kvaliteten på de personer som ger sällskap?

Stunder har ett gediget program för att kvalitetssäkra alla personer som ska jobba som Stundare.
Kortfattat ser processen ut så här:

•  Intervju
•  Referenstagning
•  Bakgrundskontroll (belastningsregister, Kronofogden)
•  Profil utifrån bland annat intressen, personlighet och geografisk närhet matchas mot kundens behov och önskemål.
•  Säkerställande att dubbelvaccination av covid skett

På så vis vill vi säkerställa att vi hittar rätt person till just dig som du kan känna dig trygg med. Om ni vill erbjuder vi också att ni kan träffas på ett kostnadsfritt besök för att du själv ska få avgöra om ni klickar tillsammans.
Teamet bakom Stunder har sammanlagt 30 års erfarenhet från äldreomsorgen, samt även gedigen erfarenhet från Rekryteringsbranschen. Vi har byggt vårt kvalitetssystem på beprövade metoder.

Jag skulle gärna vilja ha ett äldre sällskap, är det möjligt?

Absolut, genom den personliga matchningsprocessen utgår vi från dina/era önskemål och hittar en person som passar med dig.
För dig som känner störst förtroende för en lite äldre person har vi t ex många som börjat trappa ned i arbetslivet eller är nyblivna pensionärer som vill ha en meningsfull sysselsättning. Liknande livserfarenheter och sammanhang kan lyfta samtalet och ge en trivsam relation. Vi samarbetar ofta med lokala pensionärsorganisationer, t ex PRO och SPF. Vi har egna upparbetade kanaler och använder även annonsering för att hitta rätt person.
Inom företaget har vi gedigen erfarenhet av rekrytering och urval, såväl från rekryteringsbranschen som äldreomsorgen.   

Jag skulle gärna vilja ha ett yngre sällskap, är det möjligt?

Absolut, genom den personliga matchningsprocessen utgår vi från dina/era önskemål och hittar en person som passar med dig.
För dig som gärna vill umgås med en lite yngre person som kan bidra med nya idéer och perspektiv, har vi t ex många studenter som söker meningsfull sysselsättning vid sidan av sina studier. Umgänge över generationsgränser ger ofta ett stort utbyte för båda parter. Vi har egna upparbetade kanaler och använder även annonsering för att hitta rätt person.
Inom företaget har vi gedigen erfarenhet av rekrytering och urval, såväl från rekryteringsbranschen som äldreomsorgen.

Vad händer om jag inte är nöjd?

Nöjda kunder och anhöriga är det viktigaste för oss. Skulle du uppleva problem med tjänsten eller den person vi hittat till dig, så gör vi en ny matchning för att säkerställa att du blir nöjd och trygg. Vid behov justerar vi matchningsprofilen för att hitta en person som bättre passar det du söker i ditt sällskap. Självklart har vi en personlig kontakt genom hela resan.

Stunder sätter 
färg på tillvaron

En stund kan kan låta lite men göra mycket i en människas liv. Från lugna promenader i solen till livliga samtal om livet. Vi märker dagligen vilken skillnad det kan göra!