Matchning - vår största styrka

När vi frågar våra kunder vad de uppskattar mest med vår tjänst så är svaret tydligt - Personen ni valt ut till just mig...

Stunder grundades med en övertygelse om att det behövs ett komplement till en äldreomsorg där utmaningar som effektivitetskrav och hög personalomsättning ibland sätter käppar i hjulen för kvalitet och upplevelse. Många äldre har ett större behov av trygghet och stabilitet, inte minst när det kommer till känslan i sitt eget hem.

När vi frågar våra kunder vad de uppskattar mest med vår tjänst så är svaret tydligt - Personen ni valt ut till just mig. Och det sätter fingret på vad hela vår tjänst kokar ner till, nämligen matchningen.

 

En noggrann process 

När vi tar oss an ett nytt uppdrag berättar våra kunder om sig själva och vad de tycker är viktigt hos Stundaren vi väljer ut eller rekryterar. Det kan handla om allt från personlighet och intressen till livserfarenhet och ålder. Människor är olika och behoven ser därför olika ut.

–       En lyckad matchning skapar förutsättningar för en bra relation där vi lär känna kunden ordentligt och blir bättre på att anpassa träffarna och innehållet ju längre tiden går. Det är också en avgörande faktor för att våra kunder ska se fram emot nästa besök, säger Aron Starkman, medgrundare till Stunder.

Även om matchningsprocessen är gedigen och bygger på mångårig erfarenhet inom både äldreomsorg och rekrytering så är det ingen exakt vetenskap, därför får våra kunder alltid träffa Stundaren en gång för att känna in om vi träffat rätt. Den absoluta merparten av dessa träffar leder till uppdrag.

 

Önskemålen varierar

Genom åren har vi fått många olika typer av önskemål, här följer ett axplock:

·      Någon att spela schack med två gånger i veckan

·      En person som älskar skönlitteratur

·      Någon som rest mycket runt om i världen

·      En person som har mycket humor och nära till skratt

·      Någon som är bra på att hantera humörsvängningar och kan peppa när det känns extra tungt

·      En person som arbetat inom vården och har erfarenhet av demens

·      Någon med stort trädgårdsintresse och som gillar promenader

·      En person som talar tydligt och har tålamod med hörselnedsättning

–       Vi märker också att många efterfrågar lite äldre personer som kanske har ett helt yrkesliv bakom sig och därför känns extra trygga och erfarna. För en del kan det också underlätta relationsskapandet när åldersskillnaden inte är jättestor, säger Aron.

Vill du veta mer om vår matchningsprocess och hur vi kan hjälpa just dig? Hör av dig så berättar vi mer!

/Teamet