Extrajobbet som ger så mycket mer

Över 3000 personer har anmält intresse för att arbeta som Stundare – gör det du också!

När Stunder startade märkte vi snabbt att det fanns ett stort intresse att jobba för oss. Många unga hörde av sig men det största intresset visade sig komma från åldrarna 55–70 år. Personer med en hel del livserfarenhet och en vilja att göra skillnad för sina medmänniskor. Att ta ett uppdrag som Stundare är nämligen inte som vilket extrajobb som helst. Du får chansen att lära känna kunden på riktigt, anpassa träffarna efter dennes behov och, om allt går som det ska, bli personens återkommande höjdpunkt.

– Stunder lät som ett intressant och viktigt komplement till äldreomsorgen och jag vill fortfarande bidra till att göra gott för medmänniskor och känna mig behövd. Ett inspirerande uppdrag som ger stort värde för den jag besöker, säger Lena, tidigare chef inom äldreomsorgen, nu pensionär och en av många med bakgrund från vård och omsorg som visat intresse för att jobba som Stundare.

Vi får ofta höra från våra medarbetare om hur givande det känns att hjälpa en medmänniska. En del tycker det är roligt och stimulerande, andra är glada över att deras kunskaper och erfarenheter får komma människor till del. Vissa kan också uttrycka att det hjälpt dem själva att ha någon annan att fokusera på när man själv haft en tuff period. Oavsett anledning så är den gemensamma nämnaren win-win. Och det märks bland våra kunder och anhöriga.

– Det bästa med Stunder är kontinuiteten, att det är samma person som kommer och att de bygger tillit och relation till varandra – det är oerhört värdefullt, säger Maria som är anhörig.

Fler behövs

Även om intresset för att arbeta som Stundare har varit stort sedan start behövs det ännu fler. Vi har en bra spridning på åldrar, bakgrunder och intressen men vill gärna uppmuntra fler män att söka. Även om många av våra Stundare har erfarenhet från vård och omsorg så är det inget krav, en del kunder och anhöriga söker människor med helt andra bakgrunder. Eftersom detta är ett extrajobb går det fint att kombinera med andra saker såsom pensionärsliv, andra jobb eller studier. På så sätt säkerställer vi kvalitet (max en–två personer per Stundare) och att vi inte tar resurser från äldreomsorgen.

Det krävs två för att dansa tango  

För att särskilja oss från den befintliga äldreomsorgen genomför vi alltid en ordentlig matchningsprocess för att kunden ska få en Stundare som passar utifrån de kriterier och önskemål som finns. Under processens gång säkerställer vi också att personen vi föreslagit tycker att det känns bra – man får alltid träffa kunden innan man accepterar ett uppdrag. En god relation går åt båda håll.

Anmäl dig idag

Om du är intresserad av ett uppdrag tycker vi att du ska anmäla dig redan idag! Intresset är stort och det kan ta ett tag innan du hör från oss och en matchningsprocess påbörjas. Det beror bland annat på hur många kunder vi har i just ditt område men också om din profil stämmer överens med kundernas önskemål.